İçeriğe geç

TIR Şoförlerinin Sınır Kapısındaki Eylemi Sona Erdi

Avrupa ülkelerine yük taşıyan TIR şoförlerinin Schengen vizesi ve geçiş sorunlarını protesto etmek amacıyla sınır kapılarında başlattığı eylem, bakanlıkların girişimlerinin ardından sona erdi.

E-Tekirdağ Haber Merkezi · · 1 dk okuma

TIR Şoförlerinin Sınır Kapısındaki Eylemi Sona Erdi

Fotoğraf: Ticaret Bakanlığı

Avrupa ülkelerine yük taşıyan TIR şoförleri, Schengen vizesi süreçleri ve kalış kısıtlamaları nedeniyle yaşadıkları sorunları protesto etmek amacıyla Edirne'deki sınır kapılarında kontak kapatmıştı. Sürücülerin eylemi, Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın sorunun çözümü için başlattığı çalışmaların ardından sona erdi.

Bakanlık açıklamalarının ve ilgili görüşmelerin ardından sınır kapılarında eylemlerini sonlandıran TIR şoförleri, yeniden yurt dışına çıkış yapmaya başladı. Sürücüler, 15 günlük süreçte sorunların kalıcı olarak çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Diğer gündem haberleri