İçeriğe geç

İyi Partili Taşçı'dan Meclis'te Basın Özgürlüğü Çıkışı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, Meclis'te yaptığı basın toplantısında gazetecilere yönelik tutuklamalara ve sansüre tepki gösterdi.

E-Tekirdağ Haber Merkezi · · 1 dk okuma

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin yaşadığı hak ihlallerine ve tutuklamalara dikkat çekti. Basın üzerindeki baskıların toplumun haber alma hakkını engellediğini vurgulayan Taşçı, sansüre karşı olduklarını belirtti.

Konuşmasında bazı gazetecilerin hukuki süreçlerini eleştiren Taşçı, basın özgürlüğünün evrensel güvencelerle korunduğunu ifade etti. Basın kuruluşlarına yönelik mali müdahalelere ve kayyım atamalarına da tepki gösteren milletvekili, bu tür uygulamaların anayasaya aykırı olduğunu savundu.

Kaynak: Trakya Demokrat · Bu metin, kaynakta yayımlanan haberden kısaltılarak özetlenmiştir. Haberin tamamı için kaynağa gidin.

Diğer gündem haberleri