Istranca Ormanları'nda Yağışlarla Mantar Üretimi Arttı
Istranca Ormanları'nda mevsim yağışlarıyla birlikte artan mantar bereketi, toplayıcılara ve köylülere ek gelir sağlarken ürünler Avrupa'ya ihraç ediliyor.
Istranca Ormanları'nda geçen yıl yaşanan kuraklığın ardından bu yıl düşen mevsim yağışları mantar popülasyonunu artırdı. Bölgede toplanan kaliteli mantarlar yüksek fiyatlarla alıcı bulurken, vatandaşlar günlük kazanç sağlıyor.
Toplanan mantarların bir kısmı Avrupa ülkelerine ihraç edilirken bir kısmı da iç piyasadaki restoranlara gönderiliyor. Çevre illerden ve köylerden gelen çok sayıda kişi ormanlarda mantar toplayarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Kaynak: Tekirdağ Haber · Bu metin, kaynakta yayımlanan haberden kısaltılarak özetlenmiştir. Haberin tamamı için kaynağa gidin.
