İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Düzenlendi
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştirilen İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı'nda, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve barınak çalışmaları değerlendirildi.

Tekirdağ Valisi Sayın Recep SOYTÜRK başkanlığında, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
İlçe Kaymakamları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arzu ÇEBİ, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin TURANLI, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ali GÜNGÖR, Belediye Başkanları, kurum müdürleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Gökay İNAL ve Hayvanları Koruma Kurulu üyeleri düzenlenen toplantıya katıldılar.
Düzenlenen toplantıda mevzuat kapsamında yerel yönetimlerin Bakımevi/Doğal Yaşam Alanı kurma çalışmaları ve kapasiteleri değerlendirildi. Akabinde İl İzleme ve Denetim Alt Komisyonu’nun aylık ve düzenli olarak gerçekleştirdiği yerinde denetim faaliyetlerinde elde edilen veriler görüşüldü.
Belediyelerin sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yaptıkları/yapacakları çalışmalar, kısırlaştırma sayıları ve koordinasyon gerektiren konular görüşülerek değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda bir konuşma yapan Sayın Valimiz; “Sokak hayvanlarının toplanması ve rehabilitasyonu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Günlük takip ediyorum, bu konuda büyükşehir belediyesi en aktif çalışanlardan bir tanesi, bundan memnuniyet duyuyorum. Hem barınaklar bakımından hem yaşam alanları bakımından herhalde Türkiye’de nezih bir şekilde işleten başka bir şehir diye düşünüyorum. Birçok ilçede çalışmalar devam ediyor, arkadaşlarımız ilgili bundan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaynak: Şarköy Kaymakamlığı · Bu haber kurumun resmi duyurusundan otomatik olarak alınmıştır.


