İçeriğe geç

Tekirdağ'da Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenlere Güvenli Eğitim Semineri

Tekirdağ'da Muratlı ve Süleymanpaşa ilçelerindeki okul müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik aşırıcılık faaliyetleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

E-Tekirdağ Haber Merkezi · · 1 dk okuma

Tekirdağ'da Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenlere Güvenli Eğitim Semineri

13

Güncelleme :

03.11.2026 10:39

Yayın :

03.11.2026 09:47

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Muratlı ve Süleymanpaşa ilçelerinde görev yapan okul müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik "Aşırıcılık Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol ile birlikte İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Pasinli, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Önder Atik ve Hasan Basri Kuzu ile Süleymanpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürü Fahri Kırmızı katıldı.Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol, öğrencilerin her türlü zararlı oluşum ve yönlendirmeden korunmasında eğitimcilere önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerin bu konudaki duyarlılık ve farkındalıklarının önemine dikkat çekti. Yeniyol, güvenli eğitim ortamlarının oluşturulmasında ilgili kurumlarla yürütülen iş birliğinin önemini ifade etti.İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Pasinli de konuşmasında aşırıcılık faaliyetleriyle mücadelede önleyici çalışmaların ve toplumsal farkındalığın önemine değinerek eğitim kurumları ile emniyet birimleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesinin gerekliliğini dile getirdi.Emniyet personeli Mehmet Seven, Umut Samed İçkedal, Nalan Şahin Atilla ve Ahmet Tosun tarafından verilen seminerde; aşırıcılık faaliyetlerinin önlenmesi, bu tür faaliyetlere ilişkin farkındalığın artırılması ve öğrencilerin olası risklere karşı korunmasında okul yöneticileri ile rehber öğretmenlerin üstlenebileceği sorumluluklar ele alındı.Eğitim kurumlarında güvenli bir ortamın sürdürülmesi, öğrencilerin zararlı oluşum ve yönlendirmelere karşı bilinçlendirilmesi ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik bilgilendirmelerin yapıldığı seminer, katılımcıların konuya ilişkin farkındalıklarının artırılmasıyla sona erdi.

Kaynak: E-Tekirdağ

Haberdeki yerler ve veriler

Bu bölüm, haberde adı geçen yerlere ve kişilere göre sitemizin veri sayfalarından otomatik eklenir; her kartta verinin kaynağı ve yılı yazılıdır.

Fotoğraflar (3)

Bu konuda daha önce

  1. Tekirdağ'da Öğretmen Akademileri Yeni Döneme Başlıyor

    · Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi

  2. Tekirdağ'daki Yurtlarda Öğrencilere Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verildi

    · #Okullar · Süleymanpaşa

  3. Süleymanpaşa'da Devamsızlıkla Mücadele Projesi Değerlendirildi

    · #Okullar · Süleymanpaşa

  4. Süleymanpaşa'da Ekim 2026: Öne Çıkan Gelişmeler ve Etkinlikler

    · #Okullar · Süleymanpaşa

  5. NKÜ'de Erasmus Bilgilendirme Toplantısına Yoğun İlgi

    · #Okullar · Süleymanpaşa

Diğer eğitim haberleri